Integrálkép megint

     Korábban szó volt arról, hogy mire jó az integrálkép, meg arról is, hogy hogy működik. Végre sikerült elérni azt, hogy az FPGA ügyesen kiszámolja a kamerától érkező képre az integrálképet (azt nem is mondom, hogy hipergyorsan... gyorsabban számolja ki az integrálképet, mint ahogy a soros port 115200-on gyúrni tudja az adatokat...)

     Aztán jött a tesztelés... Aztán kiderült, hogy rossz az indexelés. Aztán javítás -> tesztelés -> afrancessenbele -> hibakeresés -> hibajavítás -> tesztelés -> meginnemműködik -> ménemmenteminkábbsörözni -> hibakeresés -> hibajavítás -> tesztelés -> ezaaaaazzz... hoppááá nem ez az... -> vajonmeginnmilyenbajavan -> esszevágom -> csakmostneaddfel ->várjávárjá ->  assszemmegvan -> akishuncut -> hamossemegy átigazolok kommunikációra -> de miééééééért -> na jo... megírom elölről -> de várjálcsak... ott asszem van valami -> aztán megint hibajavítás és tesztelés.

     Eredmény :


     A képre kattintva megjelenik "élvezhető" méretben is. A lényeg, hogy a matintimg állományt matlabban töltöttem fel a matintimg=cumsum(cumsum(double(img)),2); függvény segítségével, az intimg értékét pedig az FPGA számolta ki. S talál... Mekkora buli lessz itt ma este... (ha befejezem a programot... :D )

     Aki nem érti, hogy miről van szó, az ne keseredjen el... Pár hónap kutakodás a témában és összeáll a kép...

(egy nappal később : ) Na ma is keresztülmentem egy komoly lelki vívódáson, hogy hagyjam az egészet a francba, s tegyem fel a JPEG kamerát, s csináljam meg az arcfelismerést laptopon... Mennyivel könnyebb lenne úgy az élet... De nem tettem... S elég jót haladtam a programmal. 18*18 méretben ügyesen kiszámolja az értékeket. Ez látható a következő képen:


Még kipróbálgatom nagyobb méretben is, hátha ott sem lesz nagy különbség.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Return top