Femur

     Ma megsétáltattuk a pókot a város között egyet. Voltunk kint Szentgyörgyön vele. Egy kapusbácsi rá is kérdezett: Mi az fiuk? Varrógép? Aztán a Borsos Tamás utcában egy fiatal pár is megbámulta... Jó érzés volt...

     Megint sötétedésig dolgoztunk Szabival... Réka meg közben ügyesen írta az államvizsgáját. Felszereltük a PMod-okat (már amelyik megvan...) aztán ügyesen bekötöttük a szervókat és teszteltünk. Tesztelés során kiderült, hogy a képen látható alkatrész nem bírja a nyíró terhelést. Amikor a pók lerakta a lábait,a lábak nem voltak tökéletesen merőlegesek a talajra, emiatt erre az alkatrészre egy elég komoly csavaró erő hatott. Ez a csavaró erő megpróbálta a(z amugy sem tökéletes merőleges) síkból kifordítani. Ennek az erőnek nem tudott ellenállni.



Megoldás? Aluminium. Beszéltem Vitális úrral, aki beleegyezett, hogy az említett alkatrészt kis változtatással elkészítsük alumíniumból. A kis változtatás az abban áll, hogy az esztétika felől elmegyünk a funkcionalitás fele. Eredmény :


Letisztult forma. Semmi cicoma rajta. Pont amire kell. Holnap megérkezik az utolsó PMod is, azután meg programozás és tesztelés... Mint mindíg.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Return top